Voeding

Voeding

Sinds 2008 verkopen we naast specifieke dieet voeding, bijvoorbeeld voor diabetes of blaasgruis, KVV voeding en graanvrije brok en blik voeding. Pups en kittens kunnen direct overgaan op KVV voeding, maar oudere dieren wennen we geleidelijk van brok of blik naar vers voedsel. Dit duurt een week of drie, afhankelijk van hoe een dier reageert op het overwennen. Het is goed mogelijk dat een hond of een kat een keer braakt of diarree ontwikkelt tijdens het veranderen van de voeding. Dat betekent niet dat uw huisdier er niet tegen kan of ziek is. Het betekent simpelweg dat uw huisdier moet wennen.

Een kat overwennen gaat soms lastiger. Vraag ons gerust om advies, dit kan echt een tijdje duren. Maar overwennen kunnen we alle huisdieren!

Suikerziekte, maag-darmklachten en huidproblemen kunnen goed reageren op vers voedsel. Naarmate we meer ervaring krijgen met deze wijze van voeden, zien we hoe bijzonder het is om dieren van jarenlange medicatie af te halen en door middel van aangepaste voeding te laten herstellen van chronische problemen.

We krijgen vanuit heel Nederland vragen om advies en om te helpen dieren over te zetten op een verse vleesvoeding. Vraagt u zich wel eens af hoe een carnivoor allergisch kan zijn voor vlees? Dat vragen wij ons ook af.

Zijn wij nu anti- brok of blik ? Nee, dat zijn we niet. Wel willen we zo min mogelijk granen in de voeding en daarbij geven we stof tot nadenken!