orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie helpt mensen, maar zeker ook huisdieren, om gezond en vitaal te blijven en te ondersteunen bij de behandeling van ziekten. Vooral chronische patiënten hebben er baat bij. Bij behandelingen ligt de nadruk op voeding en supplementen, die worden ingezet als medicijn. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de leefomstandigheden van het dier. Bewegings en gedragsadviezen zijn net zo belangrijk als voedingsadviezen en hebben vaak nog een grotere invloed op het herstelproces dan voeding.

Vanuit deze invalshoek kunnen we tal van aandoeningen, zoals maagdarmklachten, jeuk- en huidklachten, overgewicht en gewrichtsklachten en suikerziekte. Ook klachten in de mondholte zoals tandsteen, ontstoken tandvlees, slechte adem, kunnen zo goed benaderd worden. Maar ook bij artrose, problemen met een te actief immuunsysteem zoals atopie en bij bepaalde allergieën, bieden orthomoleculaire behandelingen een goede ondersteuning.

Dierenarts Peeters is één van de weinige dierenartsen, die een opleiding hebben gevolgd tot orthomoleculair therapeut en deze wetenschap gebruiken in hun huisdierenpraktijk. Hij volgt op dit moment een humane opleiding tot psychoneuroimmunoloog. Deze wetenschap legt verbanden tussen ons immuunsysteem, onze emoties en ons gedrag. Het is zeer boeiend om deze wetenschap praktisch te vertalen naar onze huisdieren en medische problemen zo te ondersteunen. Een specifieke orthomoleculaire opleiding voor dierenartsen is er nog niet. Maar de belangstelling daarvoor neemt wel toe.

Bas Peeters is al meer dan 35 jaar bezig met gezonde voeding voor mens en dier. Hij doet aan duursporten en is geboeid door de effecten van beweging op het gedrag en gezondheid van mens en dier. Hij heeft veel kennis en inzicht opgebouwd om huisdieren met gezonde voeding en de nodige aanvulling daarop, beweging en gedragsadviezen, gezond te houden. Ook in een grote stad als Amsterdam is dat goed mogelijk.