diagnostiek

Uitgebreide diagnostische mogelijkheden

We beschikken over een modern laboratorium, waar we direct de belangrijkste laboratoriumwaarden van bloed en urine kunnen bepalen. Daarnaast verrichten we direct microscopisch onderzoek van ontlasting, urine, weefselbiopten en huidafkrabsels. Ook hebben we alle belangrijke onderzoeksmogelijkheden in huis zoals digitale röntgen, echo, bloeddrukmeting en elektrocardiogram. Standaardbehandelingen zoals castratie, sterilisatie, vaccinatie en chippen zijn mogelijk. Na een behandeling mogen de meeste patiënten dezelfde dag naar huis met uitgebreide instructie en begeleiding.

Wij zijn ervan overtuigd dat dieren het beste thuis kunnen herstellen, omdat ze dan veel minder stress ervaren. Daarom streven we ernaar om alle patiënten dezelfde dag naar huis te laten gaan.
Als het echt nodig is, gaan ze voor de nacht of in weekeinden naar de spoedkliniek van het Medisch Centrum voor Dieren. Daar staat, in samenwerking met ons, een deskundig team paraat om huisdieren de nodige diergeneeskundige zorg te geven.